Anti-epileptica en alcohol

Epilepsie, anti-epileptica en alcohol… Hm, misschien niet de beste combinatie. Toch drink ik gewoon lekker zoveel alcohol als ik zelf wil. Het verschilt per persoon of je het moeten laten staan of lekker kan drinken. Het ligt er maar net aan hoeveel aanvallen je hebt, wat voor aanvallen je hebt en wat je triggerd. Als ik een grote aanval krijg wanneer ik alcohol drink dan zou ik geen druppel alcohol meer drinken.

Van mezelf ben ik niet zo een alcoholdrinker. Ik drink alleen een wijntje, of liever Gin-tonic, wanneer ik met een of meerdere vriend(inn)en ben Dat is gemiddeld zo om het weekend. Pas zei iemand tegen mij “Uh, jij slikt toch medicatie tegen epilepsie? Maar je drinkt? Geen waarde-oordeel hoor”. Waarop ik zei “Ja maar als ik alles moet laten dan heb ik ook geen leven meer”. Toen ik dat achteraf aan Richard vertelde moest hij lachen “geen leven meer omdat je geen wijn mag drinken”. Oké dat was dan niet helemaal goed verwoord.

Ik bedoel meer dat als ik alles zou laten waarbij er ook maar een risico zou zijn dat ik een aanval zou krijgen dan zullen dat veel dingen zijn. Niet in een attractie op een pretpark of kermis, geen hoogte in klimmen, geen videospelletjes spelen, niet naar een discotheek met knipperende lampen en noem maar op.

Ook mensen die geen epilepsie hebben kunnen als reactie op teveel alcohol een epileptische aanval krijgen.

Ik merk zelf geen verschil kwa aanvallen wanneer ik alcohol drink. Wanneer ik moe ben merk ik wel een verschil. Dan kan ik nog weleens een klein aanvalletje krijgen, maar dat is minimaal. Het ligt dan dus meer aan de vermoeidheid.

Het is trouwens überhaupt verstandiger om geen alcohol te drinken! Laat ik dat wel gezegd hebben :-). Alcohol heeft niet echt een toegevoegde waarde op de hersenen.

Drinken jullie alcohol terwijl je anti-epileptica slikt?

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search