Nieuwe redactieleden!

A-typical is een website met blog en forum. Ik wil zoveel mogelijk ervaringen delen; vanuit mezelf maar ook andere. Ik wil met A-typical een redactie vormen met een aantal vaste schrijvers. Zo vinden Martine (38) en Tycho (23) het leuk ook om regelmatig te schrijven voor A-typical.

 

Martine Metz

Even voorstellen;

Mijn naam is Martine, 38 lentes jong ☺️ en een super trotse moeder van een prachtige zoon van 12 jaar. Zoals jullie hebben kunnen lezen hebben Annelon en ik elkaar real life pas echt ontmoet op de EVN landelijke contactdag voor NVS- en DBS dragers. Hiervoor hadden we al telefonisch- en middels de app contact. Ook ik was niet van de “lotgenoten”, maar onze verpleegkundig specialist, heeft ons bij elkaar gebracht én… een goede match gemaakt. Mijn epilepsie is begonnen in mijn puberteit. Hier zal ik nader op ingaan in mijn blog. Wat ik graag wil benadrukken, is dat happy single mom zijn icm epilepsie wel degelijk mogelijk is.

Mijn motto;
Herinner je gisteren om blijvend te leren, droom van morgen om successen te realiseren, leef vandaag om samen te genieten van ieder moment! Mét of zonder epilepsie 😄 “Pluk de dag”!

Martine

 


Tycho Heusen

Heey, mijn naam is Tycho, ik ben 23 jaar en woon bij mijn ouders in Oostzaan.

Ik kreeg 10 jaar geleden last van rare gevoelens in mijn borst. Het zal wel, dacht ik. Aan het eind van de brugklas was ik soms even afwezig als ik last had van dat gevoel. Bij de tandarts maakte mijn moeder het mee en sloeg ze alarm bij de dokter: we gingen een week later op vakantie. Het bleek epilepsie te zijn.

Lekker dan; dit overkomt mij weer heb ik een tijd gedacht. Nu weet ik wel beter. Tijdens een aanval ben ik afwezig, maar friemel ik ook met mijn handen.  Eerst werd er verteld dat het absences zijn en er zo’n 50% kans was dat ik er overheen kon groeien. Na een paar jaar ben ik bij het SEIN terechtgekomen en kwamen we meer te weten.

Nu tien jaar later krijg ik net als Annelon een VNS. Voor deze VNS heb ik nog een heel pre-chirurgisch traject afgelegd, dat ken je misschien wel.

Tycho

 


 

Wil jij ook graag blogger worden van A-typical? We zoeken nog wel naar een redactielid. We zijn op zoek naar een professional, iemand met epilepsie of ouder van een kind met epilepsie.

Dit zijn belangrijke punten wanneer je wil bloggen:

  • Positieve instelling
  • Communicatief vaardig
  • Goed in Nederlands woord en geschrift
  • Je hebt tijd om met regelmaat een blog te schrijven (in overleg; bijvoorbeeld 1 keer per week of 1 keer in de 2 weken)

Houd je van schrijven en zou je dit regelmatig willen doen voor A-typical? Stuur je motivatie naar A-typical.

 

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search