Even voorstellen: Sofie

Hi! Mijn naam is Sofie en ik ben het jongere zusje van Annelon. Ik ben 23 jaar oud en woon nu tijdelijk in Zeewolde bij mijn moeder en haar man. Ik heb een relatie en 2 drukke, maar vooral gezellige families. Ik werk en studeer momenteel niet omdat dit nu niet goed mogelijk is omdat ik meerdere psychische ziektes heb.

Als ik mensen hierover vertel geef ik altijd direct aan dat ik nog steeds dezelfde persoon ben van voor dat ik het vertelde en dat ik niet anders behandeld wil worden. Ook geef ik aan dat ze beter niet kunnen zoeken op google omdat het een persoonlijke ziekte is en bij iedere persoon zijn er andere dingen aan de hand. Dus ook dit verhaal is mijn verhaal en niet direct van toepassing op andere mensen met deze stoornissen.

Vanaf jongs af aan ben ik heel aanwezig en enthousiast, maar ook heel emotioneel en kwetsbaar. Ik was en voelde me altijd een apart kind, maar veel symptomen konden mijn ouders, de huisarts en ik zelf lastig plaatsen. Ik had veel aandacht nodig, wou graag leuk gevonden worden en had veel last van stemmingswisselingen. Ik heb een fijne jeugd gehad en heb prima kunnen puberen. Mijn ouders zijn op mijn 14de uit elkaar gegaan en toen ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met professionele hulp.

Mijn lijstje

Ik heb meerdere “stoornissen”, maar niet allemaal in de heftigste vorm. Ik heb:

  • Borderline Persoonlijkheidsstoornis
  • PTSS
  • Depressie (nu mijn 3de depressie, van 2 ben ik al genezen)
  • Conversiestoornis

Mijn stoornissen hebben allemaal wel iets met elkaar te maken, maar zijn ook allemaal heel verschillend en dit is niet te verwoorden in 1 stuk tekst. Voor A-typical zal ik schrijven over de stoornissen, hoe ik er mee om ga en wat mij goed helpt.

Als je een vraag hebt laat het me dan weten dan zal ik erop reageren en/of een blog er over schrijven. Je kan me een mail sturen naar sofie@a-typical.nl

Sofie

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Avonds heb ik Sofie voorgesteld op de blog. Zij gaat bloggen over ‘psychische stoornissen’. Zij heeft hier ervaring mee […]

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search