Week 6: Na het aanzetten van de NVS, Nervus Vagus Stimulator

Afgelopen 2 weken heb ik mij enorm geïrriteerd aan de NVS. Elke keer wanneer ik aan het praten was en de NVS sloeg aan irriteerde ik mij. Ik praat dan hees en word kortademig. Dan praat ik wel door, maar het is voor mij nog een erg grote stoorzender. Bij alles gaf ik de schuld aan de NVS. Het was dus beter dat ik mijn volgende blog weer zou gaan schrijven na een bezoekje bij de verpleegkundige. Zij kan mij immers meer informatie geven over wat we nog meer kunnen gaan doen met de NVS en hoe we bepaalde irritaties weg kunnen nemen. Het is pas 6 weken na het aanzetten van de NVS dus ik geef niet meteen op, maar ik had anders verwacht.

De NVS helpt voor mijn gevoel nog niet zo goed. Gemiddeld heb ik elke dag wel een klein aanvalletje. Ze zijn bij mij moeilijk op te merken. Zoals ik de afgelopen weken vaak vertel is dat ik wel meer energie heb en alerter ben. Ik vraag mij af of dat het enige positieve puntje is.

Vandaag had ik een afspraak bij de verpleegkundige. Wat ik al dacht is de vraag “zo houden, verhogen of even uitzetten?”. Ik heb hem laten verhogen. We waren beide erg verbaasd dat mijn stem minder hees was terwijl we hem verhoogde. Dit was natuurlijk positief.

De NVS stond op 2.0 milliampère. Deze hebben we verhoogd naar 2.25 milliampère. Hieronder op de afbeelding zie je de instellingen van mijn NVS. De ‘Output Current’ staat nu dus op 2.25 milliampère. Output Current is de snelheid van de pulse naar de Nervus Vagus.

Normaal staat de Pulse Width op 225, maar omdat ik zo last had van dat hese praten hebben we die eerder al verlaagd naar 130. Dat heeft het hese praten wel iets verminderd. De ‘Pulse Width’ is de breedte van uitstralen van de pulse (schok). Deze kan wat tegen de stemband aandrukken dus als je deze mindert drukt de pulse minder tegen de stemband aan waardoor het je stem minder beïnvloed.

We gaan het nu weer even een tijdje aankijken. Als je mijn Facebookpagina even liked dan kan je mij volgen en zal je een bericht op je tijdlijn zien wanneer het volgende blog over de NVS online staat.

 

 

 

 

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search