Hoe ik aankijk tegen PNEA (psychische niet epileptische aanvallen)

PNEA is de afkorting van ‘psychische niet epileptische aanvallen’. Dit is dus iets psychisch en net als epilepsie een aandoening. Als iemand ervaring heeft met psychische stoornissen dan ben ik dat wel. Afgelopen jaar heb ik zelf last gehad van een stoornis en om mij heen ken ik ook veel mensen waarbij er iets psychische niet lekker gaat.

Uberhaupt denk ik dat veel mensen met epilepsie de psychische stoornissen en PNEA wel begrijpen. Er gebeuren dingen in je hoofd die je niet onder controle hebt.

Dit blog schrijf ik spontaan. Ik ben een leek op het gebied van PNEA, maar ik wil de mensen met PNEA laten weten hoe ik over PNEA denk en voor ze opkomen. Ik heb zelf PWEA ‘psychische wel epileptische aanvallen’. Of het nou wel of niet is… het is beide erg.

Binnenkort gaat iemand met PNEA voor vast bloggen op A-typical.nl. Dan krijg je echte informatie en ervaringen te lezen. Ik heb er helemaal geen verstand van en weet niks over de behandelingen voor PNEA.

Aandacht

Wie wil er nou aandacht trekken met epileptische aanvallen? Als men dat al zou willen dan zou diegene dat echt niet lang volhouden. Ik zou, als PWEA’er, ook echt niet weten hoe je een aanval na doet.

Er zijn niet voor niets zoveel mensen met PNEA. PNEA vind ik persoonlijk wel vallen onder epilepsie. Er is alleen geen hersenactiviteit zoals bij epilepsie, maar mensen met PNEA hebben er evenveel last van. Het is gewoon een rotziekte. Hoe noem je het nou eigenlijk; een ziekte, aandoening of stoornis? Er is in ieder geval iets mis in het hoofd.

Aanstellerij

Dit is het zeker niet! Ik sprak iemand die aangaf dat mensen zo denken, maar mensen die zo denken zijn heel kortzichtig. Mensen met epilepsie of PNEA zijn hartstikke onzeker door het niet onder controle hebben van hun lichaam. Hoe kan je nou, over iets waar je geen grip over hebt, zeggen dat het aanstellerij is. Je doet dit niet expres.

PNEA en epilepsie

Persoonlijk vind ik PNEA ook horen bij de epilepsie en kan je gemakkelijk samen praten, elkaar steunen en ervaringen delen; of je nou PNEA of epilepsie hebt. Je hebt beide last van het niet onder controle hebben van je lichaam.

Ik ben benieuwd hoe andere mensen met epilepsie en PNEA hier tegenaan kijken!

Heb je PNEA? Ook jij bent van harte welkom op A-typical.nl!

 

 

 

 

 

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Marga Willemsen
    Beantwoorden

    Ik ga je zeker volgen heb ook al jaren pnea hele verhalen kan ik ervan schrijven

  • Ashley
    Beantwoorden

    Jaa het is ook heel heftig PNEA. Ik ben 8 keer opgenomen geweest in het SEIN Zwolle langdurig en zag het vaak daar voor bij komen. Sommige mensen hadden gewoon heftige aanvallen qua uiting dan ik zelf heb. (en ik heb wel gewoon epilepsie) Je kan je dan gewoon niet voorstellen dat het lichaam zoveel met je doet. Het is vreselijk.

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search