Week 3: Na plaatsing van de NVS, Nervus Vagus Stimulator

In deze week begon ik aan deze website! Ik startte een crowdfunding, zocht sponsoren, bedacht vanalles, schreef alvast wat blogs en ontwierp samen met andere de website en het logo. De website stond deze week dus nog niet live, maar ik was er wel al veel mee bezig. Super leuk! Alles werkt mee en iedereen is enthousiast.

Je kan nog steeds doneren zodat deze website overeind blijft.

Nu over mijn derde week na de plaatsing van de NVS. Mijn vriendin (stiefzus) kwam de maandag langs. Nola was logeren en Liam was lekker thuis. Die vriendin heeft zelf ook twee kinderen en die waren mee. Liam had dus twee leuke speelkameraadjes. Terwijl zij lekker aan het spelen waren kon ik nog even mijn verhaal over de operatie kwijt.

De dinsdag was Nola nog steeds bij haar oma logeren. Ik bleef lekker thuis. Af en toe even mailen met de sponsoren voor deze website en blogs schrijven. Zo fijn dat er zoveel mensen enthousiast zijn en sponsoren. Een voor een stromen de pakketjes binnen.

Op de woensdag had ik een afspraak in het ziekenhuis en ging ik weer voor het eerst, na de operatie, aan het werk in het Amsterdam UMC op de locatie van VUmc.

De donderdag was ik aan het werk in het Amsterdam UMC op locatie van het AMC. Ik werk daar dan tot ongeveer 14:00 uur. Na 14:00 uur ben ik in het restaurant van het AMC gaan zitten en heb ik gewerkt aan deze website. Ik zit graag in het restaurant van het ziekenhuis, omdat ik dan in ieder geval weg ben van huis. Alle dagen thuis zitten is niks voor mij. In het ziekenhuis hebben ze prima wifi en overal stopcontacten om je laptop en/of telefoon op te laden.

De vrijdag had ik een lekker dagje met de kinderen. Ze optillen en met ze spelen gaat nu wel beter! Heel fijn. Ik ben ook wel goed geworden in ze tegenhouden bij het gebied van de NVS ;-). Het is nog niet zo fijn als ze daar op slaan, springen of schoppen. Dat blijft ook wel zo.

De zaterdag was ik een dagje bij familie en vriendinnen. Dat ging hartstikke goed. Er werd wel weer veel naar gevraagd dus moest het vaak uitleggen, maar dat vond ik eigenlijk wel prima. Sommige mensen vinden het wel heftiger dan ik zelf, maar dat is alleen maar lief. We lachen er ook wel om als ik aangeef dat er over 5 jaar weer nieuwe batterijen in moeten enzo :-p. Veel familie en vriendinnen willen trouwens ook voelen, haha. Je ziet hem bij mij een heel klein beetje zitten.

Nou de zondag was eigenlijk heel relaxed. We zijn met het gezinnetje lekker een stukje gaan wandelen, hebben even boodschappen gedaan en gingen met de kinderen een “Fristi” drinken.

Wat betreft de NVS ging het goed. Ik was alleen wel een beetje zenuwachtig en aan het nadenken over de volgende dag. Dan wordt de NVS namelijk aangezet. Zou ik er nou spijt van hebben of niet? Wanneer raak ik er aan gewend? Doet het pijn? Etc.

Deze week ging het dus super goed. Drie weken tussen de plaatsing en het aanzetten van de stimulator raad ik iedereen aan. Dan heb je precies genoeg tijd om eerst bij te komen van de operatie en te wennen aan de stimulator die in je zit.

In de volgende blog vertel ik jullie over de eerste week na het aanzetten van de NVS.

 

 

 

 

Medische afbeelding gemaakt door Mickely + Partners

Recommended Posts
Comments

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search