Week 2: Na plaatsing van de NVS, Nervus Vagus Stimulator

De tweede week na de plaatsing van de NVS (Nervus Vagus Stimulator) zou eigenlijk beginnen met vrijwilligerswerk, maar die heb ik toch afgezegd. In ruil daarvoor ben ik even tot rust gekomen.

Uiteindelijk begon de week met een nachtje weg in een bungalow in Loosdrecht. Daar waren we de afgelopen zaterdag ook al geweest; vrienden van ons verbleven daar. We hadden bedacht dat ik samen met de kinderen de maandag op dinsdag ook zou komen logeren. Die vriendin die daar verbleef heeft zelf ook twee kindjes, van ongeveer dezelfde leeftijd als Nola en Liam. Net als haar man moest mijn vriend ook gewoon werken, maar hij bracht ons die maandagochtend eerst naar Loosdrecht.

Het was heerlijk weer; rond de 33 graden. We maakte daarom veel gebruik van het zwembad en de jacuzzi. Eerst dacht ik dat ik er nog niet in mocht. De wonden mochten wel al nat worden, maar ik wist niet of dat kon met chloor. Er zat namelijk erg veel chloor in dat water. Na een paar uur heb ik het toch even geprobeerd en dat kon gewoon. Dat deed helemaal geen pijn.

De wond (onder mijn oksel) snijdt nog wel langs mijn bikini (ook bh). Ik heb namelijk de wonden in mijn hals en oksel. Je kan ook kiezen voor wonden/littekens boven je linkerborst en hals.

Dit nachtje weg was ik alleen met de kinderen; dat was toch nog wel pittig. Liam moet ik nog vaak tillen en ze wilde beide natuurlijk zwembad in en zwembad uit. Om de bungalow zelf was ook heel veel natuurwater dus ik moest echt goed op ze letten. Heel relaxed zat ik er dus uiteindelijk niet bij, maar we hebben wel genoten.

Als Nola en Liam wild doen dan zeg ik weleens dat ze daarmee op moeten houden. Nola zegt dan wel eens lief

Mama, jij hebt toch een apparaatje?

Dat is het enige wat ze ervan meekrijgt. Ze praat er verder niet over door.

De andere dagen zijn Nola en Liam naar het kinderdagverblijf geweest en ben ik ECHT tot rust gekomen. Eigenlijk zouden er de vrijdag 3 kinderen komen spelen (hele dag) maar dat heb ik ook afgezegd. Even een weekje niks.

Het weekend verliep ook rustig. We zijn op kraamvisite geweest en die zondag heb ik Nola naar oma gebracht. Daar ging ze logeren.

De littekens zien er prima uit. Dit is die in mijn hals na twee weken.

In het kort
Kwa pijn ging het deze week dus veel beter; en het is nog maar de tweede week. Mijn nek strekken en op de NVS drukken was nog niet zo prettig. Ik merk ook dat ik moet wennen aan de NVS. Je voelt bijvoorbeeld wat druk wanneer je op je linkerzij ligt.

Ik kon de einde van deze week gewoon stoeien (eventjes) met de kinderen.

 

 

 

 

Medische afbeelding gemaakt door Mickely + Partners

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search